Sharing is caring!

 

Hvad er forholdet mellem 1 og 8.765?

For personer med Parkinson er svaret en del af deres liv: 1 time bruges i “healthcare” og 8.765 timer bruges i “self-care”.

Det er i løbet af den éne time, at min tilstand evalueres af en neurolog, og min behandling ordineres. Men det er i løbet af de 8.765 timer i selvpleje (de blå cirkler på billedet), hvor jeg handler på min behandling.” – Sara Riggare

Det som slår mig mest er, at det forventes, at patienten på den éne time kan beskrive sine 8.765 timers selvpleje, med spørgsmål som: Hvordan har du det? Er du faldet? Hvordan virker medicinen? Prøv selv at overvej – hvordan har du det? Hvordan har du haft det, det seneste år? Du kan garanteret tale en time om det, MEN jeg vil garantere, at jeg ikke fuldt ud forstår, hvordan du har det i løbet af den éne time.

Min pointe er, at selvom vi har en exceptionel sundhedssektor, så kan ingen forstå en person i løbet af én time. Specielt ikke en person med Parkinson, fordi sygdommen er unik for hver enkelt patient.

Dette er et kald til handling for både patienter og sundhedsprofessionelle. Sara Riggare beskriver det perfekt: “Jeg mener, at sundhedssektoren bliver nødt til at anerkende det arbejde, vi patienter gør i selvpleje, og begynder at gøre brug af vores observationer for deres egen lærdom”. Det er to sider af den samme mønt – patienter må indsamle information fra selvplejen på en strukteret måde, og sundhedsprofessionelle må anerkende og anvende den information.

I Zenze tror vi på at ”empower” personer med bevægelsesforstyrrelser til at forbedre deres livskvalitet. Vi vil fjerne frustrationen af at skrive en dagbog og stole på hukommelsen ved at digitalisere indsamlingen af viden fra hjemmet med letanvendelige såler og en app, som bringer ”self-care” og ”healthcare” tættere på hinanden.

http://www.riggare.se/1-vs-8765/ (link)

Categories:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Seneste kommentarer
    Arkiver
    Kategorier